Å kombinere nytt og gammelt

8 nye retrostoler har flyttet inn

Jeg elsker kombinasjonen av nytt og gammelt. Min stil er minimalistisk/nordisk/funkis ispedd litt retro. Jeg har vært på jakt etter nye spisestuestoler som kan passe til bordet fra Bolia. Jeg har sett på nye stoler, men funnet ut at de jeg ønsker meg fort blir altfor dyre, så jeg bestemte meg for å lete etter retro stoler på finn.no. Utvalget av retro stoler på finn.no er veldig stort. Problemet med mange av retrostolene er at de ikke er spesielt gode å sitte på. De er ofte veldig rette i ryggen og da sitter man ikke spesielt godt i lang tid. Jeg la inn et søk for en måneds tid siden og daglig har det kommet inn treff. I går kom det opp et treff som jeg med en gang så var interessant – formen var så veldig god ut og prisen var det ingen ting å si på heller. De var lagt ut for kr 250 per stykk. I dag tok jeg turen til Rygge for å se nærmere på dem før jeg bestemte meg. Stolene var gode å sitte på, men VELDIG slitne i overflaten. Både treverket og trekket har sett langt bedre dager. På den annen side er solide og gode å sitte på, så utgangspunktet er bra. Jeg bestemte meg for å kjøpe dem og la det bli et nytt prosjekt. Planen er å pusse treverket ned, enten olje eller beise det (litt avhengig av hvordan det ser ut når det er slipt ned og trekke om med ekte skinn. Det bør gå greit for det er brukt nagler og jeg trenger dermed ikke å sy – som kan være litt komplisert med skinn. Nå høres det ut som jeg har peiling på dette hvilket slett ikke er riktig. Jeg har faktisk aldri pusset opp stoler, men som Pippi sa “Det har jeg aldri gjort før så det klarer jeg sikkert”.

4 Replies to “Å kombinere nytt og gammelt”

 1. Kule..det fyker en slik reklame på fjasboka om et middel som får gammelt slitt skinn til å se nytt ut..Kanskje det finnes noe slikt som funker? Helt enig dette greier du sikkert!:-)

  Like

  1. Det er nok ikke ekte skinn dette her så jeg er innstilt på å trekke om. Jeg tror jeg har sett den annonsen du snakker om. Ser ut som et mirakelmiddel. Lurer på om det er så bra som det ser ut 🙂

   Like

 2. Kule,det fyker en slik reklame på fjasboka som lover atgammelt slitt skinn blir som nytt..Kanskjee detfinnes noe slikt som funker? Enig med du, dettegreier du sikkert!:-)

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s